Aktualności

Warsztaty dietetyczne w ramach działań towarzyszących Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020, finansowanego przez Unię Europejską, w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym realizowanego w Podprogramie 2016.


Ustka, dnia 30.05.2017 roku


altaltalt



Bank Żywności w Słupsku przy współpracy ze Stowarzyszeniem „Pomocy Bene-Vita” w Ustce oraz Gminnym Ośrodkiem Pomocy Społecznej w Ustce informuje, że dnia 30.05.2017 roku w godzinach 9:00- 13:00 w o w sali konferencyjnej Urzędu Gminy w Ustce odbyły się warsztaty dietetyczne w ramach działań towarzyszących Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020, finansowanego przez Unię Europejską, w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym realizowanego w Podprogramie 2016.


Warsztaty dietetyczne zostały przeprowadzone przez doradcę dietetycznego Panią Sylwię Laskowską. W warsztatach wzięło udział 16 osób. Dzisiejsze warsztaty Pani Sylwia zaczęła od testu, który mógł u każdego z uczestników zdiagnozować zaburzenia żywieniowe. Test zawierał 35 pytań, a liczba punktów wskazywała, czy ktoś z osób zmaga się z dużym, bądź małym problemem wagi. Panie jak i Panowie dowiedzieli się dlaczego warto zmienić swój sposób żywienia, ponadto jak sobie pomóc w wykreowaniu zdrowych nawyków żywieniowych oraz wyeliminowaniu niekorzystnych przyzwyczajeń. Informacja o tym jak przygotować zdrowy i wartościowy posiłek, była przydatną wskazówką dla słuchaczy, którzy przygotowują codziennie posiłek dla swojej rodziny. Każda z osób dowiedziała się m.in. na co zwracać uwagę czytając etykiety znajdujące się na produktach oraz jakie błędy popełniamy podczas zakupów.

WARSZTATY KULINARNE



Ustka,dnia 29-05-2017 rok



altaltalt


Warsztaty kulinarne w ramach działań towarzyszących Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020, finansowanego przez Unię Europejską, w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym realizowanego w Podprogramie 2016.



Bank Żywności w Słupsku przy współpracy ze Stowarzyszeniem „Pomocy Bene-Vita” w Ustce oraz Gminnym Ośrodkiem Pomocy Społecznej w Ustce zorganizował dnia 26.05.2017 r. w godzinach 9:00-13:00 w świetlicy wiejskiej w Gąbinie zajęcia w ramach działań towarzyszących, finansowanego przez Unię Europejską, Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym realizowanego w Podprogramie 2016.

Warsztaty kulinarne zostały przeprowadzone przez Panią Ludwikę Dąbrowską- półfinalistkę programu Masterchef. Uczestnikom zaprezentowano praktyczne wykorzystanie produktów spożywczych, które otrzymują w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020. W warsztatach udział wzięło 6 osób. Z poszczególnych produktów zostały przygotowane pełnowartościowe potrawy:

- zupa krem z koncentratu pomidorowego;

- makaron z sosem carbonare

- panna cotta


Głównym celem zajęć było pokazanie osobom korzystającym z pomocy żywnościowej jak racjonalnie wykorzystywać otrzymywaną żywność w codziennym planowaniu posiłków.



WARSZTATY DIETETYCZNE


Ustka.dnia 29-05-2017roku.




. altaltalt


Warsztaty dietetyczne w ramach działań towarzyszących Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020, finansowanego przez Unię Europejską, w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym realizowanego w Podprogramie 2016.



Bank Żywności w Słupsku przy współpracy ze Stowarzyszeniem „Pomocy Bene-Vita” w Ustce oraz Gminnym Ośrodkiem Pomocy Społecznej w Ustce informuje, że dnia 26.05.2017 roku w godzinach 14:00- 18:00 w świetlicy wiejskiej w Wytownie odbyły się warsztaty dietetyczne w ramach działań towarzyszących Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020, finansowanego przez Unię Europejską, w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym realizowanego w Podprogramie 2016.

W naszych czasach wracamy szczególną uwagę na to co jemy i w jakich ilościach, każdemu z nas zależy na tym, aby wyglądać oraz czuć się jak najlepiej w swoim ciele. Dostęp do produktów spożywczych w naszych sklepach jest różnorodny, dzięki temu możemy wykazać się kreatywnymi potrawami w naszych domach.

Warsztaty dietetyczne zostały przeprowadzone przez wykwalifikowanego doradcę dietetycznego Panią Sylwię Laskowską. W warsztatach wzięło udział 8 osób. Uczestnicy dowiedzieli się m.in. jak przygotować zdrowy i wartościowy posiłek, na co zwracać uwagę czytając etykiety znajdujące się na produktach, jak wygląda piramida żywienia, jakie błędy popełniamy podczas zakupów, jak racjonalnie wykorzystywać produkty spożywcze.